• Architect
    MHN Design Union
  • Interior Designer
    Law­less & Meyerson
  • Builder
    Hori­zon Built
  • Photographer
    Jem Cress­well

Concrete Playground

Elon­gat­ed, lin­ear and set with­in an irreg­u­lar shaped block, this project care­ful­ly inte­grates archi­tec­ture with land­scape and envi­ron­ment to cre­ate a home that responds to the unique qual­i­ties of its site.

Designed around a cen­tral court­yard struc­ture, the home wel­comes its con­nec­tion with out­doors. The restrained mate­r­i­al palette strength­ens this rela­tion­ship, the appli­ca­tion of con­crete, tim­ber and dark met­al con­tin­u­ing seam­less­ly through­out. But it is here that we found oppor­tu­ni­ty, not only to soft­en, but con­nect the build­ing with the sur­round­ing envi­ron­ment —the land­scape com­ple­ment­ing and embrac­ing ele­ments such as the exposed sand­stone rock­shelf, while pro­vid­ing relief to the archi­tec­tur­al backdrop.

Cantilevered-Concrete-Staircase-Softened-With-Lush-Landscaping
The dra­mat­ic entry stair is soft­ened with lush landscaping
Outdoor-Spaces-Flow-In-This-Contemporary-Australian-Landscape
Out­door spaces flow in this con­tem­po­rary Aus­tralian landscape